Om Lapeca Trav

Lapeca Trav ägs och drivs av Peter Carlsson, Lars-Holger Carlsson och Anette Berggren med familjer. Företaget bedriver uppfödning av travhästar i Forsby, utanför Klippan.

I slutet av 1980-talet väcktes Peters intresse för trav. Efter ett par delägarskap i hästar hos Lutfi Kolgjini växte engagemanget. Tillsammans med pappa Lars-Holger startades ett bolag som döptes till Lapeca Trav, LArsPEterCArlsson. Tillsammans med Lutfi leasades ett sto, Free Sund, som betäcktes med Spotlite Lobell och avkomman, Liveyourlifefree, föddes 1995. När en intresserad köpare från Norge hörde av sig kunde man inte motstå budet. Liveyourlifefree såldes 1999 och Lapeca Trav lades i malpåse. Nu hade Peter och frun Jessica köpt en gård och börjat bygga upp en fin simmentalbesättning. Från hästar till nötboskap alltså.

Åren gick, men intresset levde kvar. 2008 körde Peter och Lars-Holger igång igen, men nu hade de också fått med Peters syster, Anette. Ett riktigt familjeföretag alltså. Ett par fölston införskaffades och första tävlingshästen som köptes blev Chili Ås. Första halvåret med honom var smått fantastiskt med bla en V75-vinst. Tyvärr drog han sen på sig en hjärtmuskelinflammation och han blev aldrig densamme igen. Men nu hade vi fått blodad tand och nya hästar tog vid.

Den första egna uppfödningen (Peters och Jessicas) som kom till start var Barracuda River. Mamma, som utnämndes till Elitsto 2013, heter Just About Enough och pappa är Express It. Barracuda vann Breeders Crown-finalen för 3-åriga hingstar/valacker 2012, precis som helbrodern Perfectly Enough gjort året innan. Denna seger är självklart vår största framgång….hittills.

I hagarna i Forsby har vi idag elva fölston och ett antal unghästar. Deras hagar kantas av en slingrande Rönne Å, som har gett hästarna dess efternamn – ”River”.  På gården finns också ett antal ponnyer, som rids/körs av Peter och Jessicas tre döttrar. Sedan några år tillbaka finns också en riktigt kär gårdshäst på plats, Chili Ås, som Peter köpte tillbaka efter några år i Norrland. En annan favorit som är tillbaka är Liveyourlifefree.

Chili Ås

Chili Ås

Kossor.jpg

Simmentalbesättning